BLOG

Cena sončne elektrarne in opis ponudbe

22/06/2021

Ker se zavedamo, da sončna elektrarna predstavlja veliko in pomembno odločitev v vašem življenju, smo vam pripravili informativni primer izračuna sončne elektrarne na ključ ter podrobneje razčlenili ponudbo za 11,2 kW sončno elektrarno. Na spodnjem popisu del in materiala je vključeno vse kar potrebujte skozi celoten postopek, od izvedbe del do dobave materiala.

Ponudba vključuje:

  • Izvedbo sončne elektrarne na ključ

Z vami smo skozi celoten postopek, od svetovanja in opravljenih začetnih meritev, do končnega priklopa sončne elektrarne. Za vas uredimo vso potrebno dokumentacijo za pridobitev soglasja sončne elektrarne in končnega priklopa, ter vam pripravimo dokumentacijo, ki je potrebna za pridobitev nepovratnih sredstev Eko sklada.

  • Fotonapetostni moduli JAM60S10/MR-340W

V naše sončne elektrarne vgrajujemo kvalitetne fotonapetostne module proizvajalca JA Solar. Moduli na ponudbi so monokristalni z 9 busbari in so sestavljeni s »half cell« tehnologijo, ki pripomore k boljši učinkovitosti in večji proizvodnji električne energije.

*Na voljo so tudi fotonapetostni moduli večjih nazivnih moči

  • Solarni razsmernik SE16K

Solarni razsmernik znamke SolarEdge, nazivne moči 16 kW. SolarEdge je vodilni proizvajalec solarnih razsmernikov, njihovi razsmerniki pa imajo 12 let garancije, ki jo je možno podaljšati tudi na 25 let.

  • Optimizator moči P701

Optimizatorji moči proizvajalca SolarEdge delujejo skupaj v sodelovanju z razsmernikom. Njihova glavna naloga je povečanje izkoristka sončne elektrarne, hkrati pa so tudi »varovalo« v primeru napak. Optimizatorji moči na ponudbi so nazivne moči 700 W in se lahko priklopijo na dva fotonapetostna modula.

  • Nosilna podkonstrukcija

Podkonstrukcijski sistem je lahko pri vsaki sončni elektrarni različen saj obstaja več vrst kritin. Ob upoštevanju vseh dejavnikov izberemo primerno konstrukcijo za vašo sončno elektrarno. V ponudbo je vključen podkonstrukcijski sistem za hiše prekrite s »klasično« opečnato kritino.

  • Drobni material

Količina drobnega materiala je različna pri vsaki elektrarni, saj so pri nekaterih lahko kabelske trase zelo dolge in zahtevne za pripravit, pri nekaterih pa so povezave kratke in je količina kablov manjša. V ponudbo je vključena 5 m kabelska trasa brez dodatno potrebnih konektorjev in gradbenih del za pripravo kabelske trase.

Primer informativne ponudbe za sončno elektrarno nazivne moči 11,2 kW

Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite in z veseljem vam bomo pripravili natančnejšo ponudbo glede na vaše potrebe in zahteve.