Izdelava sončne elektrarne »na ključ«

V podjetju LCR smo z vami skozi celoten proces izdelave sončne elektrarne na ključ: od projektiranja in dimenzioniranja elektrarne do končnega priklopa na distribucijsko omrežje.
Za vas uredimo vso potrebno dokumentacijo pri pristojnem elektrodistribucijskem operaterju in poskrbimo za priklop sončne elektrarne.

Vabimo vas, da oddate povpraševanje in pridobite informativno ponudbo, ki bo prilagojena vašim potrebam po električni energiji.

Stroški, ki so priznani za pridobitev subvencije, so:

R

Nakup naprave za samooskrbo z električno energijo

R

Montaža sončne elektrarne in zagon

R

Pripadajoče električne inštalacije in oprema

Ker je električna energija, pridobljena z napravo za samooskrbo, namenjena izključno pokrivanju lastnih potreb, je dimenzioniranje naprave eden ključnih faktorjev za smotrnost naložbe. Ob slabo dimenzionirani elektrarni se lahko povračilna doba naložbe znatno poveča.

Zato oddajte povpraševanje in pridobite informativno ponudbo, ki bo prilagojena vašim potrebam električne energije.

Izdelava sončne elektrarne na ključ in njen priklop na omrežje

 

Sončne elektrarne so odličen način samooskrbe z elektriko. Sprva nekoliko večja naložba, delno sofinancirana s strani, Eko sklada, prihrani kar 75 % stroškov, zato se hitro povrne. Net metering oziroma samooskrba pomeni neto meritev pri obračunu električne energije v koledarskem letu. Te so zasnovane na podlagi poračuna med proizvedeno električno energijo sončne elektrarne ter porabljene energije. Sončne elektrarne so priključne na distribucijsko omrežje, ki deluje kot hranilnik odvečne energije. Le ta se tam shrani do tedaj, ko je poraba elektrike večja kot njena proizvodnja. Sončna elektrarna na ključ predstavlja odlično rešitev za vse, ki imajo ustrezno usmerjeno streho. Za najboljši rezultat mora ta biti usmerjena proti jugu. Dobre izkoristke sončne energije, čeprav malce manjše, dajejo tudi sončni paneli na strehah, usmerjenih proti vzhodu in zahodu. Da bi bila sončna energija maksimalno izkoriščena, izdelava sončne elektrarne zahteva veliko načrtovanja ter dodelano montažo. Zato se vse več slovenskih gospodinjstev odloča za sončno elektrarno na ključ. Gre za skrbno načrtovan proces s strani izkušenih strokovnjakov, ki naročnika vodijo vse od prvih meritev do priklopa sončne elektrarne na omrežje.

Kako poteka izdelava sončne elektrarne na ključ in zakaj je cenejša od samogradnje?

 

Sončna elektrarna na ključ je idealna izbira za vse, ki si želijo izkoristiti okolju prijaznih, alternativnih virov energije, a se želijo izogniti nevšečnostim in večjim stroškom pri gradnji. Pogostokrat se zgodi, da se pri nepravilni montaži hitro kaj zalomi, pokvari in so stroški še višji, kot bi bili pri izdelavi na ključ. Izgradnja domače elektrarne se začne z natančnimi meritvami objekta s pomočjo drona ter skrbno zastavljenim načrtom. Pri nakupu domače elektrarne je treba upoštevati okolje, kjer je objekt nameščen, dimenzijo strehe, letno porabo in povečanje porabe električne energije ter moč varovalk. Ob tem je treba paziti še na vso potrebno dokumentacijo, pridobitev nepovratnih sredstev Eko sklada ter na ustrezno dimenzioniranje naprave. Slednje je ključnega pomena za hitrejšo povrnitev stroška gradnje. V podjetju LCR d.o.o. pri montaži sončne elektrarne uporabljamo le visokokakovostne materiale, ki zagotavljajo optimalnejši izkoristek energije in dolgo življenjsko dobo. Sončni paneli proizvajalca JA Solar so zasnovani s “half cell” tehnologijo, ki dopušča večjo proizvodnjo električne energije ter boljšo učinkovitost. Solarni razsmerniki in optimizatorji znamke SolarEdge povečajo izkoristke, ob tem pa varujejo pred morebitnimi napakami. V ceno domače sončne elektrarne je vštet še podkonstrukcijski sistem, ki se razlikuje glede na kritino ter drobni material, kot so kabli. Izgradnji sledi priklop sončne elektrarne na omrežje, naročnik pa lahko začne uživati v energetski samooskrbi.

SAMOOSKRBA

KOMPONENTE

REFERENCE